Europaspel

Efter en inte allt för imponerande vår verkar laget ha hittat någorlunda rätt och med allsvenskans nuvarande skytteligaledare i laget har vi även lyckats göra en del mål och bjudit på lite underhållande lir. Till alla supportrars stora glädje noteras inte framgångarna endast i Allsvenskan utan vårt kära IFK Göteborg avancerar även i europaspelet, senast med en otroligt skön bortaseger med hela 3-0. Med detta i åtanke ser givetvis möjligheterna för fortsatt avancemang – där i så fall portugisiskt motstånd väntar – relativt goda ut. För att inte säga för mycket.

Att spelet har vänt är glädjande för oss alla, vad vi dock inte får glömma är att även vi supportrar har en stor del i att bidra till att framgången fortsätter. Europaspel innebär en tuff matchning av laget och de behöver allt stöd de kan få. Vi är förvisso inte kända för att sälja slut arenor genom förköp men i skrivande stund är 2590 stycken biljetter sålda enligt officiella hemsidan, detta är under all kritik! Ett antal tappra krigare har tagit sig till andra delar av Europa de senaste veckorna och på plats bevittnat framgångarna. Blir det vidare avancemang borde nästa resa till Portugal vara ett givet inslag i den blåvita semestern.

Innan vi blickar dit måste vi dock se till att laget på torsdag fortsatt står upp och för att lyckas med detta behöver de vår hjälp. Vi drömmer om, pratar om och kräver att vi ska få ta oss ut i Europa år efter år. För tillfället är det en verklighet. En verklighet som med vårt stöd kan bli en del av vardagen även under resterande delar av sommaren samt inledningen av hösten. Att då ha sålt 2590 biljetter är skamligt. En nolla bakom den siffran kanske är önsketänkande men det borde ligga närmre till hands en dagens siffra.

På torsdag spelar Kamraterna för vidare avancemang i Europa, vad som väntar vid avancemang är något vi drömmer om dagligen, se nu till att det blir verklighet! Slut upp för laget på torsdag och se till att vi definitivt tar oss vidare och fortsatt får visa andra delar av Europa vilka färger som är de vackraste.

Biljetter till matchen köper du här.

//Supras Göteborg