Ny säsong!

Säsongen har redan börjat dra igång på allvar i och med svenska cupen. Vi minns alla festen på kompisvallen för ett par månader sedan där ett av klubbens större bortaföljen genom tiderna gjorde det surt för Djurgården på deras egna hemmaplan. Tittar vi på de senaste två matcherna verkar även spelarna minnas bragden och vara sugna på att uppleva en repris. Av erfarenhet vet vi att matcherna inför allsvenskan inte nödvändigtvis är en bra indikator för vad som komma skall – laget behöver absolut skruva upp både tempo och kvalité om vi ska vara med i matchen om det 19 guldet – men visst finns det trevliga tendenser som får än att drömma redan nu!

Vi har de sista veckorna kunnat konstatera att vår avgående sportchef Håkan Mild inte har för avsikt att lämna utan att stärka laget och kompensera för de tapp som skett sedan förra säsongens slut. Vi välkomnar Malik Mané och May Mahlangu och hoppas att dessa båda herrar förstår vad det innebär att dra på sig den blåvita tröjan samt är beredda att kämpa med resten av föreningen för nya framgångar.

Vi kan också konstatera att AIK med sin fantastiska kampanj ”vi är inte ni” lyckats slå fast det resterande fotbollssverige låtit sig glädjas över i flera decennier..

..Samt att även Malmö stuckit ut näsan genom att spåra föregångaren till ”kreativ bokföring” i och med sin ”kreativa lågstadiematte”. Att ett lag som inte kan uttala alfabetets alla bokstäver skulle kunna räkna var det väl dock ingen som förväntade sig.

Hur som helst, vintern är nu förbi och det börjar bli hög tid för alla kamrater att på allvar fokusera på den kommande säsongen och alla äventyr detta innebär. Vi börjar borta mot AIK. Vi är som vanligt inte välkomna men det har inte stoppat oss tidigare. Allsvensk premiär en måndag, förövrigt en utmärkt anledning att skippa veckans annars jobbigaste arbetsdag, mot AIK är naturligtvis en given tillställning att boka in om man inte redan gjort det. Boka biljetter, bussar, bilar och flyg så snart som möjligt. Att folk drar folk må låta tjatigt men inte mycket stämmer bättre.

Redan i omgången efter detta väntar Malmö i hemmapremiären! Många biljetter är redan sålda och då är vi tyvärr inte kända för att vara ute i tid, har du inte köpt biljett så är det hög tid att göra detta för att säkra din plats och bidra till hajpen. Vad som förhoppningsvis är än mer självklart än att köpa biljett till bara denna match är att köpa årskort och försäkra sig om en plats till den förhoppningsvis guldkantade avslutningsfesten redan nu!

Avslutningsvis kan vi konstatera att tiden går fort och att säsongen kommer att präglas av ytterligare ett faktum utöver jakten på nya titlar och en rafflande inledning – Supras Göteborg fyller nämligen 10 år!! Detta kommer inte gå någon obemärkt förbi och vi kommer givetvis att fira det rejält från början till slut! Vintern har som alltid inneburit en lång och plågsam längtan och det faktum att vi firar 10 år kan vi lova har bidragit ytterligare till denna längtan. Detta kommer självfallet att märkas internt i gruppen men vi kan lova att det även utåt kommer att synas på olika sätt.

Vi hoppas ni är lika laddade som vi är och att vi tillsammans kommer att skapa ett magiskt år – 2014 är kamraternas år!

//Supras Göteborg